Ovenschotel met spitskool en gehakt

Met spitskool koken, dat lijkt weer helemaal hip! Overal om me heen zie ik recepten met spitskool en ik moet eerlijk toegeven helemaal geen slecht idee om deze koolsoort weer eens in het zonnetje te zetten. Ik heb al eerder een ovenschotel met spitskool op de blog gezet en ook deze spitskool ovenschotel komt weer echt in aanmerking om een gezinsfavoriet te worden. Je kunt hem ook prima weer opwarmen zonder dat daarmee de smaak of bite minder lekker wordt. Maar er kan natuurlijk ook niet zoveel misgaan met gehakt, pasta en dat alles in een ovenschaal met een bechamelsaus er over heen, toch? Samen met de spitskool gebruik ik venkelzaad. Wat zo’n lekkere toevoeging is. Wanneer je nooit venkelzaad eet of zelden mee kookt, ga het proberen. Je kunt het gewoon in de supermarkt kopen en is heel erg lekker met gehakt, door een hamburger, door gegrilde groenten, met venkel uit de oven of door de pastasaus. Die hele kleine toevoeging van een theelepel venkelzaadjes door de gebakken ui voordat je de tomatensaus toevoegt zorgt voor heel veel effect en maakt je saus net even wat specialer. En in dit geval geeft het venkelzaad de gehakt en spitskool een extra lekker smaakje.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 25 november 2020 door UitPaulinesKeuken