Zodra ik mijn ouders spreek, komt er altijd 1 gespreksonderwerp aan bod: eten. Ha, ik heb het niet van een vreemde. Mijn moeder zat afgelopen weekend enthousiast te vertellen dat mijn vader zo’n lekkere rode kool stoof had gemaakt. Ik kan het dan niet laten om mijn ouders de volgende dag te bellen en te vragen naar zijn bereiding. Zijn gestoofde kool, verwerk ik in een ovenschotel met rode kool en gehakt.
Rode kool met appeltjes kennen wij allemaal wel. Dat is dan ook de basis voor deze ovenschotel. De twist is dat de rode kool gestoofd wordt met gewelde rozijnen en sinaasappelsap. Daarbij worden er fijne smaakmakers zoals ahornsiroop (of kies een ander zoetje), kaneel en natuurlijk laurier en kruidnagel aan toegevoegd. De rode kool stooft totdat de aardappelen gaar zijn voor de puree.
Onze dochter lust geen rode kool. Ik was dan ook benieuwd naar haar reactie op deze ovenschotel met rode kool. In eerste instantie wilde ze zelf niet meeëten. Er is hier 1 regel in huis: je hoeft het niet lekker te vinden, alleen wel altijd 1 hap proeven. En toen was ze om..
Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl
Geplaatst op 29 november 2016 door linda