Ik mag graag afgeven op die vermaledijde voedingsindustrie, maar soms heb ik ook niets dan bewondering, grenzend aan pure afgunst. Neem nou de jongens van Knorr. Die hebben het verschijnsel ‘Gebakken Lucht’ tot onwaarschijnlijk grote hoogte weten te verheffen. Petje af. De iconische serie ‘Wereldgerechten’ voorop natuurlijk, maar vlak ook de ‘Ovengeheimen’ niet uit. Zoals de ‘Ovenpasta ham-kaas met champignons en paprika’.
Uit een zakje: Knorr Ovenpasta Ham-kaas met champignons en paprika
Gemodificeerd aardappelzetmeel, plantaardig vet, rijstebloem, gistextract, natuurlijk mineraalzout, zout, melksuiker, aroma, melkeiwitten, aardappelzetmeel, bieslook, maltodextrine, oregano, foelie, witte peper, paprika-extract.
Zelf toevoegen: 250 g pasta (macaroni), 125 ml Blue Band Finesse voor Koken, 200 g hamblokjes, 250 g champignons, 1 grote paprika, 50 g geraspte kaas.
Niets van de titel van het zakje zit erin, dat moet u er allemaal nog bij kopen: ham, kaas, champignons, paprika en dan ook nog eens pasta en neproom. En dan toch met droge ogen € 1,09 euro vragen voor wat bindmiddel, zout, suiker, smaakversterker en een ietsiepietsie specerijen. Op dit soort momenten vraag ik me af waarom ik toch zo nodig het koken met verse spullen wil promoten. Ik had met een eigen pakjeslijn immers al lang schathemeltjerijk in mijn eigen Loirekasteel kunnen gaan rentenieren. Want mensen kopen dit grif hoor, jaar in jaar uit! Weet ik, omdat ik toevallig ontdekte dat ik vier jaar geleden al eens begonnen was aan een stukje over deze poedermix. Alleen kwam er kennelijk iets tussendoor, want het heeft nimmer de krant gehaald. Pas bij de grote voorjaarsschoonmaak dook het ineens weer op.
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 24 februari 2021 door KokenmetKarin