Ovenbaked oats met appel en kaneel

De gezonde variant van een warme appeltaart! Heerlijk als ontbijt, in de middag of na je work out. Dit ‘taartje’ kan je eten wanneer je maar wilt en doordat je eindeloos kan variëren met verschillende soorten fruit en specerijen, blijft het steeds vernieuwend en gaat het niet vervelen. Voor een echt appeltaart-gevoel vul je hem met stukjes goudreinet, kaneel en wat cacaopoeder en leg je er een paar schijfjes appel bovenop.

Havermout is gelukkig alweer een tijdje terug van weggeweest want het past uitstekend in een uitgebalanceerd voedingspatroon. Havermout bevat veel vitamines, eiwitten en mineralen. Daarnaast is het vetarm, bevat het langzame koolhydraten en is het een bron van vezels die een goede spijsvertering en stofwisseling bevorderen.

Ovenbaked oats met appel en kaneel

Voorbereidingstijd: 5 min
Totale tijd: 40 min
Porties: 1

Ingrediënten:

  • 45 gr havermout
  • 50 gr eiwit
  • 10 gr amandelen
  • 3 gr kaneel
  • 2 gr rauwe cacaopoeder
  • 5 gr bakpoeder
  • 1 goudreinet appel
  • 125 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 gr kokosolie
  • honing en cacao nibs voor de topping
Ovenbaked oats
Ovenbaked oats
Ovenbaked oats

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Vet een ovenvast schaaltje in met de kokosolie
  • Snijd de appel in stukjes en verwijder het klokhuis
  • Doe alle ingrediënten behalve die voor de topping, en 2/3de van de appel in een kom en meng alles goed door elkaar
  • Garneer het schaaltje met de rest van de appel
  • Plaats het schaaltje in de oven en stel de tijd in op 35 minuten

Serveer de ovenbaked oats met wat honing en de cacao nibs. Je kan uiteraard variëren met de topping. Denk aan mango, bosbessen, zaden of verschillende noten.

Voedingswaarde:

  • Kcal 352
  • Eiwitten 15 gr
  • Koolhydraten 47 gr
  • Vet 13 gr
  • Vezels 9 gr

Bewust zijn van de macronutriënt verdeling in je voedingspatroon kan je helpen bij het bereiken van je fitness doelen. Deze methode van omgaan met je voeding wordt ook wel flexible dieting genoemd.