Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt fan-tas-tisch als voorgerecht. Ik bestel dit gerecht steevast als ik bij Van der Valk Houten eet en iedereen aan wie ik dit gerecht tip vindt het één groot succes. Daarom ging ik thuis aan de slag met een Beaufood versie, zodat jullie hem thuis ook kunnen maken! Want geloof mij, dat wil je. Dit gerecht bestaat uit botermalse ossenhaas, die je eerst kort aanbakt en daarna in dunne plakjes snijdt. Oftewel: tataki. De ossenhaas tataki serveer je op bolletjes sushirijst samen met groene asperges, een crumble van kroepoek en we sluiten af met overheerlijke unagi saus. Unagi-watte?! Daar vertel ik je hieronder graag meer over.
Ik heb het over unagi kabayaki saus om precies te zijn. Hét geheime ingrediënt van dit gerecht. Een stroperig zoete, soja-achtige saus. Nu hoor ik je denken ‘Boooo, hoe kom ik hier nou weer aan?’ maar geen zorgen; deze unagi saus verkopen ze vrijwel bij elke toko. Ook bij Sligro en Hanos verkopen ze ‘m en heel soms in de grotere supermarkten. Geloof mij, voor deze saus wil je een blokje om. Deze unagi saus smaakt ge-wel-dig bij sashimi, sushi, paling, gerookte zalm en bij tataki. Ik weet zeker dat iedereen zijn bord leeg zal likken en vragen waar je deze heerlijke saus vandaan hebt. En nee dit is geen gesponsord artikel, ik ben gewoon gróót fan ;) Als je de saus niet kunt vinden kun je hem eventueel ook vervangen door dikke sojasaus óf je maakt hem zelf.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 12 november 2020 door beaufood