Invisalign, de onzichtbare oplossing

Erger jij je al tijden aan die ene scheve tand? Twijfel je al jaren over een beugel maar is het er tot nu toe nog nooit van gekomen? In 2015 is het goed mogelijk om op volwassen leeftijd een beugel te nemen. Er is nu zelfs een onzichtbare oplossing: de Invisalign.

Wat is de Invisalign?

De Invisalign is eigenlijk niets anders dan een op maat gemaakte beugel. Maar dan nagenoeg onzichtbaar. De behandeling verloopt nagenoeg gelijk aan die van een normale beugel: er worden afdrukken en foto’s van je gebit gemaakt en vervolgens wordt een beugel op maat gemaakt voor jouw gebit. Het verschil met bijvoorbeeld een slotjesbeugel is dat de beugel uitneembaar is. Je vervangt de uitneembare aligners om de 2 weken voor een nieuwe set. Die nieuwe setjes krijg je mee naar huis zodat je je niet om de 2 weken bij de orthodontist hoeft te melden.

Hoe werkt het?

Elke aligner is op maat gemaakt en telkens wanneer je een nieuwe aligner over de tanden klikt, zal je gebit geleidelijk veranderen. Om een goed resultaat te bereiken moet je de Invisalign beugel wel 22 uur per dag dragen. Stapje voor stapje verschuiven je tanden naar de gewenste positie. Je kunt dit proces bekijken in een speciaal computerprogramma. Zo krijg je vooraf al een goed beeld van hoe het eindresultaat zal zijn.

De voordelen

  • De Invisalign aligners zijn nagenoeg onzichtbaar. Bijna niemand merkt dat je een beugel draagt.
  • De Invisalign beugel is uitneembaar: het is dus makkelijk om even te eten zonder beugel en gewoon je tanden te poetsen.
  • De beugel wordt op maat gemaakt.
  • Invisalign beugel is comfortabel omdat er geen metalen slotjes zijn die je mond en tandvlees beschadigen.

Orthodontie volwassenen: wat kost het?

Een Invisalign is behoorlijk prijzig. Maar als je al lange tijd twijfelt over een beugel zal het waarschijnlijk geen haast hebben. Bekijk je verzekering voor het nieuwe jaar goed en zorg dat je orthodontie volledig gedekt hebt in je aanvullende verzekering. Dan wordt de Invisalign in veel gevallen volledig vergoedt. Bel je verzekeringsmaatschappij om erachter te komen of dit bij jou ook het geval is.