Oranje hapjes

Pompoensoep met wortel en kokos

Wat heb je nodig:
Voor 2 – 4 personen

– 1 wortel of ½ grote winterpeen, in blokjes gesneden
– 200 gram pompoen, in blokjes voorverpakt bij de AH
– 2 eetlepels olijfolie
– ½ ui of 1 sjalotjes, gesnipperd
– 1 teen knoflook, fijngehakt
– 350 ml groentebouillon
– 200 ml kokosmelk
– Peper & zout
– Zuivelspread light of wat kwark, als garnering

  1. Schil de wortel en snijd de wortel in stukjes, zorg dat de stukjes pompoen en wortel ongeveer even groot zijn, dan gaart het gelijkmatig.
    2. Verhit wat olijfolie in een grote pan. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en laat een paar minuutjes fruiten. Voeg dan de pompoen- en wortelblokjes toe en bak een paar minuten mee.
    3. Voeg de bouillon toe en kook de groenten in zo’n 15 minuten zacht en gaar.
    4. Zet het vuur uit, voeg de kokosmelk toe en pureer het geheel glad in de staafmixer.
    5. Breng het op smaak met peper & zout en top af met de zuivelspread of kwark.

Lees verder op www.FoodSisters.nl

Geplaatst op 26 april 2018 door Foodsisters