Oosterse wok noodles van zoete aardappel

Vaste lezers onder jullie weten dat ik gek ben op een goed stukje vlees of vis, maar dat ik 80% van de tijd vegetarisch eet. I love veggies! (ik voel mezelf oprecht tien keer beter als ik minimaal 300 gram groenten per dag eet, om nog maar niet te spreken van mijn verbeterde huid) en ook omdat het simpelweg beter is voor het milieu om je vleesconsumptie te verminderen. Echter zul je mij nooit een portie saai gekookte groenten op tafel zien zetten. Vegetarisch koken kan ontzettend lekker zijn zolang je maar een beetje creatief denkt (dat doe ik in dit geval graag voor je!) en varieert met verschillende ingrediënten.

Een week zonder vlees?

Om vegetarisch eten te promoten vindt 5 t/m 11 maart voor het eerst de Nationale Week Zonder Vlees plaats in Nederland. Het doel van deze campagne is om de positieve impact te laten zien van het eten van minder vlees en om je te inspireren hoe lekker en gemakkelijk het is om een vegetarische maaltijd op tafel te zetten. Een van de partners die deze campagne ondersteund is Garden Gourmet. Garden Gourmet vond dat het tijd was voor meer plantaardig eten en ontwikkelde een lijn met meer dan dertig varianten vleesvervangers. Zij vroegen mij aan de slag te gaan met één van hun producten en speciaal voor de Nationale Week Zonder Vlees bedacht ik deze heerlijke (al zeg ik het zelf) Oosterse wok noodles van zoete aardappel met een heerlijke homemade woksaus. Dit gerecht bevat minimaal 300 gram groenten, smaakvolle vegetarische wokblokjes en je zet het binnen vijftien minuten op tafel. WINNER.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 08 maart 2018 door beaufood