Oosterse salade met taugé, paksoi en kiemen

Veel simpeler kan een salade niet: alle ingrediënten gaan koud en onbereid de salade schaal in. Het enige wat je hoeft te doen is alles wassen en fijn en klein(er) snijden. Dan nog even de ingrediënten voor de dressing mengen en klaar ben je.

Deze Oosterse salade doet me denken aan mijn trip naar Thailand. Stiekem had de salade nog wel iets pittiger gemoeten om in de buurt van die Thaise smaken te komen. Als je daar van houdt adviseer ik je om nog een stuk rode peper fijn te snijden en te mengen door de dressing. Lekker! Maar zoals ie nu is, is ie geschikt voor het hele gezin!

De salade is ontzettend lekker voor op een warme zomeravond bij de BBQ. Altijd fijn, een grote bak groenten erbij. Omdat er geen granen of eiwitten in de salade zitten, is ie vooral geschikt als bijgerecht. Maar om eerlijk te zijn heb ik deze mega bak (voor 2 personen) in een keer op gegeten, zonder BBQ. Ik had mega veel zin in een hele berg groenten. Nou, dat is gelukt! Yummm!

Er gaan groene radijskiemen in deze salade. Maar wist je dat taugé ook een kiemgroente is? Dit is het gekiemde plantje van de mungboon.

Lees verder op www.ilovehealth.nl

Geplaatst op 30 juni 2017 door ilovehealth