Ook voeding bepaalt hoe jij je voelt

Verlaag lichamelijke stress
Ten eerste is het belangrijk om te weten dat mensen die gedurende een langere periode zich mentaal niet prettig voelen, vaak een verhoogd aantal ontstekingsmarkers hebben. Deze markers zijn lichaamseigen eiwitten. In perioden van lichamelijke stress, zoals een open wond of koorts, helpen deze eiwitten om je lichaam te herstellen.

Optimaliseer je voeding
Het is mogelijk om via voeding deze ontstekingsstoffen te verlagen, waardoor je je letterlijk prettiger voelt. De grootste veroorzakers van deze ontstekingsstoffen zijn toegevoegde suikers, verwerkte graanproducten en verwerkt vlees. Binnen twee weken kan je door het eten van meer fruit, groenten, vette vis en noten de ontstekingsstoffen verlagen met 33%. Dit geeft het lichaam minder stress en meer rust, hetgeen je merkt aan je humeur en verminderen van klachten. Naast deze voedingsmiddelen moet je natuurlijk ook een teveel aan stress in je dagelijks leven voorkomen.

Antioxidanten
Er bestaat ook een link tussen antioxidanten uit voeding en het gezond houden van je hersenen. Vergelijkbaar met een appel die bruin wordt als je hem laat liggen, oxideren cellen in je lichaam door vrije radicalen. Antioxidanten uit voeding houden dit proces tegen, net als citroenzuur die de appel langer vers houdt. Het gezond houden van je hersenen voorkomt bijvoorbeeld beroertes en Alzheimer, maar verbetert ook je geheugen en stemming!

Lees verder op www.BetterByGoalie.com

Geplaatst op 18 april 2018 door BetterbyGoalie