Ontbijttaart van granola en bosvruchten

Deze ontbijttaartjes zijn echt een feestje om naar te kijken en te eten natuurlijk. Hiermee trakteer je jezelf en je lichaam! De granolabodem zit boordevol vezels en gezonde vetten uit de noten, zonnebloem- en pompoenpitten. De Griekse yoghurt zorgt voor je benodigde eiwitten en met de bosvruchten maak je het feestje helemaal compleet. Enjoy!

Voor 4-6 taartjes

Dit heb je nodig:

  • 100 gram havermout
  • 30 gram gemengde noten
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 el zonnebloempitten
  • 2 el kokosolie
  • 2 el ahornsiroop/agavesiroop
  • 4 el Griekse yoghurt/kwark
  • handvol bosvruchten
  • geraspte kokos

Zo maak je het:

Plaats de noten, havermout, ahornsiroop en gesmolten kokosolie in de keukenmachine. Druk de mix stevig in kleine taartvormpjes of in ovenvaste schaaltjes en bak voor ongeveer 10-15 minuten in de oven op 180 graden. Laat goed afkoelen voor je de bodem uit de vormpjes verwijderd. Schep er een eetlepel Griekse yoghurt op en een eetlepel bosvruchten. En sprinkel er wat kokosrasp overheen. Yummie een heerlijk taartje als ontbijt!

Je kunt de bodems ook vooraf maken en in een luchtdichte trommel bewaren voor 4 dagen. Ideaal als snel en makkelijk ontbijt voor doordeweeks. Tevens is lekker als gezond toetje.