Het voordeel van zelf maken: een stuk gezonder (zonde toevoegingen en een overload aan suiker) en je zit er sneller vol van. Ontbijtkoek uit de supermarkt kun je blijven eten, maar na twee plakken van deze zelfgemaakte ontbijtkoek zit je echt wel vol. En een zelfgemaakte cake of koek die net uit de oven komt en nog een beetje warm is, is natuurlijk veel lekkerder! En wat dacht je van die heerlijke geur van alle kruiden die uit de oven komt?
Zelf ontbijtkoek maken is echt heel makkelijk en in binnen een uurtje gedaan. Ideaal voor in het weekend. Meel, plantaardige melk, een ei, kruiden én het belangrijkste ingrediënt: appelstroop! Dit ingrediënten zorgt er voor dat de ontbijtkoek lekker smeuïg en wat zoeter wordt.
Zelf vind ik gember echt heerlijk in cake en koek, maar als je hier niet van houdt kun je dit natuurlijk weglaten.
250 gram (volkoren) speltmeel
200 ml plantaardige melk
1 ei
3 eetlepels appelstroop
2 theelepel bakpoeder
2 theelepels gemberpoeder
2 eetlepels koekkruiden
optioneel: 1 kleine theelepel piment (poeder of fijngehakt)
snuf zout
70 gram walnoten of pecannoten
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 12 februari 2020 door feelgoodbyfood