Ontbijtcake met peer en pruimen

Hallo daar lieve mensen! Ik ben weer terug van de retreat op Ibiza waar ik een week lang voor zes lieve mensen heb gekookt, gebakken, geblend en gegrild. Het was héérlijk. In het begin kreeg ik het een beetje op mijn heupen door de hoeveelheden die ik moest inschatten en door sommige ingrediënten die niet verkrijgbaar waren in de winkels waar ik kwam. Joost mag weten waarom ik dacht rijstpapier vellen te kunnen vinden op het eiland maar gelukkig werkt mijn foodbrein rete creatief dus was er binnen no time een oplossing. Ik heb tussendoor de gerechten die ik maakte zo veel mogelijk gefotografeerd dus die zal ik de aankomende dagen online zetten inclusief recept. Ik heb onwijs genoten van de mensen voor wie ik kookte en ik durf met lichte trots te zeggen dat zij op hun beurt ook van mijn eten genoten. Mijn missie is geslaagd!

Mijn idee was om mezelf aan te passen aan de eetwensen van de deelnemers. Wilden ze af en toe vlees, een visje of liever geheel vegetarisch? Mijn enige regel was veel groenten en fruit bij elke maaltijd. Geen frisdrank, wel veel water en thee. Samen besloten we dat het wel een uitdaging zou zijn om een hele week zo lekker en gezond mogelijk vega te eten en heb ik een aantal vegetarische toppers uit mijn mouw geschud, van groentestal naar biowinkels gesjeest in mijn jeep en mezelf compleet uitgesloofd in de keuken. Het was een onwijs leuke en mooie week..

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 04 oktober 2016 door beaufood