
Deze plaattaart met pompoen was nou typisch zo’n restverwerker. Ik had nog pompoen liggen, wat rucola en een stuk geitenkaas. Met wat rode ui erbij werd het al snel een complete maaltijd. Ik deelde het tijdens mijn verlof al even op Instagram. En zoals altijd werd er massaal naar het recept gevraagd. Daar moet ik soms wel een beetje om lachen. Inmiddels staan er zo’n 1000 recepten op de blog. Van hoofd- tot nagerechten, van snelle maaltijdjes tot ingewikkelde taarten, het staat er allemaal. Toch krijg ik iedere keer als ik mijn avondeten deel op insta, de vraag naar het recept. Ik snap dat ook wel hoor, het is toch inspiratie. Maar eerlijkheidshalve zijn die maaltijdjes die niet op de blog kookdagen gemaakt worden, vaak in elkaar flans maaltijden. Echt!
Mijn koelkast bepaalt wat ik ga eten. Ik maak tegenwoordig wel een grove eetplanning, want met vermoeidheid en minder tijd zou ik anders iedere dag bestellen. Maar vaak genoeg verandert het op de dag zelf toch nog. Dan heb ik bijvoorbeeld pompoen gekocht voor een curry recept, maar heb ik ineens toch meer zin in plaattaart. En zo ontstaan dan dit soort receptjes. Dat kan ook, omdat ik een fijne basisvoorraad heb. Dan kan je alle kanten nog op! En laat ik daar nou net zo van houden.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 20 april 2018 door UitPaulinesKeuken