One pot: Zoete aardappeltortilla met spinazie

Maak jij wel eens weekmenu’s? Voorheen maakte ik nooit weekmenu’s maar sinds Merlijn er is doe ik dit wel. Er zijn crèchedagen, dagen waarop Merlijn de hele dag thuis is, avonden waarop Maurits of ik weg zijn en zo is er altijd wel iets. Aviko heeft een onderzoekje gedaan waaruit blijkt dat Nederlanders het best lastig vinden om iedere dag weer wat op tafel te zetten. Ik snap dat wel. De ene dag heb je alle tijd om te koken (bijvoorbeeld in het weekend), terwijl je op een andere dag snel iets vers op tafel wil zetten omdat er nog gesport moet worden. Voor iedere dag van de week heeft Aviko een kookdag bedacht: van snelle hap tot lekker uitgebreid koken dag en van vlot en vers tot de snack dag (ook wij hebben die iedere week). Wist je dat je via onze website ook zelf weekmenu’s kunt maken? Maak hier een account aan en bewaar al je favo recepten en plan ze in voor de komende week. Handig.

De aardappeleters Nederland is echt een aardappelland. We eten dit 4 x per week en dan is friet nog niet eens meegeteld. Wij aten vroeger thuis ook altijd AVG. Maar dat kan best een beetje spannender en gevarieerder. Je kan zoveel doen met aardappelen, je kunt ze natuurlijk koken, maar ook poffen, roosteren, bakken of gebruik eens zoete aardappel zoals ik nu gedaan heb in deze zoete aardappeltortilla. Ik gebruik hiervoor de zoete aardappelblokjes uit de vriezer. Het is een lekker en mooi recept met groente en aardappelen ineen. Je zou er voor een complete maaltijd nog een salade bij kunnen serveren of rooster een kippetje in de oven. Lekker snel en echt makkelijk.

Lees verder www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 06 september 2018 door UitPaulinesKeuken