
Een zoete aardappel heeft best een specifieke smaak. Redelijk zoet voor een hartig ingrediënt, net als pastinaak vinden mensen het vaak lekker of juist helemaal niet. Zelf vind ik deze twee groenten alleen lekker wanneer er aan het recept ook wat zoute, hartige smaken zijn toegevoegd. Anders wordt het mij allemaal te zoet. In deze zoete aardappelgratin heb ik daarom naast geraspte belegen kaas ook mooie paddestoelen (die zorgen voor wat aardse smaken) en de zoutige smaak van chorizo toegevoegd. Ook voor deze gratin snijd je alles in hele dunne plakjes. Door vervolgens laagjes te maken met alle ingrediënten, mengen alle smaken zich met elkaar en krijg je één heerlijk gerecht. Tussen de laagjes komt een roommengsel met kaas. Uiteindelijk zet je alles in de oven, die zorgt er voor dat alle groenten in de room garen. Nog wat garneren met frisse rucola en klaar!
Ingrediënten voor 4 personen
800 gr zoete aardappels, in dunne plakjes
200 gr paddestoelen, in plakken
1 handje rucola, voor garnering
225 gr chorizo, in blokjes
500 ml slagroom
200 gr belegen kaas, geraspt
3 tenen knoflook, fijngehakt
Peper en zout
Olijfolie, garnering
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 02 maart 2018 door UitPaulinesKeuken