Voor deze visstoof ging ik eerst even op bezoek bij vishandel Tel in IJmuiden. Bij de visafslag vind je diverse zaken waar je verse vis kunt kopen. Tel is mijn favoriet omdat alles hier altijd heel mooi uitgestald ligt. Ik heb al van kinds af aan een bijzondere fascinatie voor vis. Dat heb ik van mijn vader. Ik vind het prachtig om deze schatten uit de zee te zien. Als ik in het buitenland ben, bezoek ik ook altijd een vismarkt. De meest grote en mooiste die ik ooit gezien heb, was in Sydney. Wauw! Maar ook de mercado’s in Zuid Europa vind ik altijd het bezoeken waard. En nu heb ik dus Tel ontdekt bij mij in de buurt. Fijn.
Kraakverse vis! Ik koos voor een mengeling van zalm, heilbot, mosselen en gamba’s. Heilbot is wat steviger en daardoor perfect voor stoofpotjes. Het valt niet uit elkaar. Het is een mediterraans stoofpotje geworden, want het hoofdbestanddeel is tomaat. Lekker licht dus. Ik zou er brood bij serveren, lekker dippen in de tomatensaus, maar pasta of rijst kan ook. Ook leuk om te maken als je vrienden te eten krijgt, ik vind het namelijk best een resto proof recept. Vind je ook niet?
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 24 september 2017 door UitPaulinesKeuken