Het fijne van risotto is dat je maar één pan nodig hebt. Lekker makkelijk dus en weinig afwas. Ik heb hem nu vrij basic houden, want dat vind ik stiekem het lekkerste. Als extra toevoeging heb ik burrata gebruikt. Dat is een soort mozzarella, alleen dan veel romiger. Ik ontdekte het jaren geleden in Italië en sindsdien ben ik hooked. Je kunt het o.a. kopen bij Ah. Het is zo zacht dat het helemaal uit elkaar valt. Dat is juist heel lekker op de risotto, want de smelt de burrata samen met de smeuïge rijst. Veel meer heb je dan ook niet nodig. Er gaat ook wijn in het recept, deze heb ik voor mijzelf even achterwege gelaten natuurlijk. Maar die zou ik wel toevoegen. De zuren van de wijn geven extra smaak aan de risotto. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het even weten als je het gemaakt hebt.
Ingrediënten voor 4 personen
1 ui
1 teentje knoflook
300 gr risottorijst
1 dl witte wijn
400 gr tomatenblokjes (blik)
400 ml (kippen)bouillon
40 gr Parmezaan
1 bol burrata
Handje basilicum
Peper en zout
Olijfolie
Lees verder op www.uitpaulineskeuken.nl
Geplaatst op 22 augustus 2017 door UitPaulinesKeuken