Het voordeel is dat je ook maar een pan nodig hebt (of net als ik een pan en een ovenschaal). Dat scheelt weer in de afwas! Na het aanbraden van de kippenbouten, bak je de aardappeltjes en spekjes in de pan. Het is eigenlijk een ontzettend simpel recept. Je blust het af met wijn! Tuurlijk het is een Frans geïnspireerd recept, de wijn hoort er bij. Maar wanneer je dat niet zo ziet zitten, kun je het weglaten. De wijn voeg je overigens niet alleen voor een extra smaak toe, maar de zuren in de wijn zorgen ook dat alle aanbaksels in de pan loslaten en in de saus terecht komen. Dat is wederom niet alleen heel gunstig voor de afwas (scheelt een hoop geboen in de pan), het is vooral heel erg lekker!
Tot slot haal je de aardappeltjes en spekjes uit de pan, voegt de mosterd en slagroom toe en roert tot dat er saus ontstaat. Dan gaat alles, inclusief de kip, terug in de pan en de oven in! Over de smaken hoef je eigenlijk niet zo in te zitten, dat komt wel goed. Maar hoe voorkom je dat je straks een hele bruine mosterdkleurige massa serveert en je eerst iedereen aan tafel moet overtuigen dat het niet alleen lekker ruikt maar ook lekker is? Daarom heb ik bij dit stoofpotje met kip ook nog een topping bedacht, namelijk druiven! Ook een best klassieke combinatie. Ze worden heerlijk zoet wanneer ze even in de oven hebben gestaan. Naast dat dit stoofpotje er opeens heel tof uitziet geeft het ook iets fris aan het best stevige recept. Een fijne frisse tegenhanger dus in dit stoofpotje met kip.
Lees verder op www.UitPaulineskeuken.nl
Geplaatst op 02 november 2017 door UitPaulinesKeuken