
Het pastarecept van Jamie is zo lekker omdat de aubergines lekker lang gebakken worden en tijdens het bakken worden bestrooid met gedroogde oregano. Daarna komt er een tomatensaus bij, een flinke schep ricotta en wat verse basilicumblaadjes. Om deze aubergine waaiers te maken, hoef je eigenlijk niet zoveel te doen. Behalve de aubergines vakkundig in te snijden zodat er een waaiertje ontstaat. De saus maak je ook nog heel snel door tomaten uit een blikje te mengen met een teentje uitgeperste knoflook, wat tijm en oregano toe te toevoegen, lepel kruidenazijn en alles op smaak te brengen met peper en zout. De saus giet je in een ovenschaal, de waaiers leg je er in. Je bestrooit ze met de gedroogde oregano, legt de olijven er tussen en daarna zet je de aubergine waaiers in de oven om te garen.
Vlak voor het serveren meng je Parmezaanse kaas door de ricotta om zo de ricotta nog meer smaak te geven. Haal de ovenschaal uit de oven, dan als de finishing touch nog een flinke schep van de ricotta op de aubergine waaiers en een hand verse basilicum blaadjes.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 09 maart 2018 door UitPaulinesKeuken