ONE POT: SALADE VAN GEROOSTERDE BROCCOLI

Goed een perfect lunchgerecht dus, ook om mee te nemen naar je werk of wanneer je gaat picknicken in het park! Het geeft niets wanneer de geroosterde broccoli afgekoeld is. Lekker juist. Wanneer de dressing even de tijd heeft gehad om in de broccoli en tomaat te kunnen trekken wordt de smaak er alleen maar lekkerder van!

Voordat ik de broccoli de oven in schoof heb ik hem besprenkeld met wat olijfolie, zout en chilivlokken.De chilivlokken zorgen voor wat pit. Je kunt zo zelf bepalen hoe pittig je de salade wilt maken. Het roosteren duurt ongeveer een half uurtje en geeft de broccoli een lekkere smaak terwijl de groenten hun stevigheid behouden. Bij koken kunnen de roosjes nog wel eens slap worden. In combinatie met lekkere frisse tomaatjes, wat feta en een rode ui dressing is het een echt lekkere mediteraans geïnspireerde salade. En natuurlijk niet alleen lekker voor lunch en picknick! Prima voor bij de bbq of gewoon als avondeten!

Ingrediënten voor 2 personen
750 gr broccoli (alleen roosjes ongeveer 600 gr)
4-5 el olijfolie
1,5 tl chilivlokken (of naar eigen smaak)
zout
3 teentjes knoflook
250 gr kerstomaatjes
90 gr garneeramandelen
120 gr feta

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 04 augustus 2017 door UitPaulinesKeuken