One pot: Romige knolselderijsoep met paddestoelen

Ik geef toe ze zien er wat raar uit. Zo’n knol en dan met die wortels aan de onderkant. Het grappig is dat knolselderij wordt geteeld voor alles van de plant. De knol (de wortels dus), bleekselderij (de stelen van de plant) en de blaadjes als bladselderij (kruiden). Wanneer je net als ik voor twee personen kookt kun je met zo’n knol twee gerechten maken. Bijvoorbeeld een puree en een soep.

Deze romige knolselderijsoep maak je ook nog eens lekker in één pan. Scheelt je weer afwas! Eerst bak je de paddestoelen in de pan mooi bruin. Daarna bak je knoflook en een ui in de pan. Je voegt wat salie toe en dan de stukjes knolselderij en aardappel. Wat bouillon en dan laat je de soep 20 minuten zachtjes koken. Pureer dan de knolselderijsoep mooi glad. Zet terug op het vuur en roer de geraspte gruyère er door. Tot slot doe je de paddestoelen terug om ze weer wat op te warmen.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 18 januari 2018 door UitPaulinesKeuken