One pot: Orzo met spinazie en zalm

In de supermarkt zie je soms dat orzo verkocht wordt als riso. Orzo heeft een meer stevige bite dan risotto. Je moet het echt een keer proberen, want de smaak van orzo is echt uniek en anders dan alle andere pastasoorten. Deze orzo met spinazie en zalm zet je binnen 20 minuten op tafel. Perfect voor drukke doordeweekse dagen. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de ingrediënten die je aan de orzo toevoegt. Je kan bijvoorbeeld courgette of aubergine toevoegen. Of ga voor een vega versie en voeg lekkere paddenstoelen toe. Maar nu deel ik eerst het recept van de orzo met spinazie en zalm met jullie.

Ingrediënten voor 4 personen 400 gr orzo 1 ui 2 teentjes knoflook 1 liter bouillon (ik kies kippenbouillon) 400 gr spinazie 250 gr cherrytomaten 40 gr parmezaan 300 gr gerookte zalm Peper en zout

Zo maak je het Hak de ui en knoflook fijn en fruit dit aan in wat olijfolie.

Bak de orzo kort mee. Voeg de bouillon toe en laat het geheel 10 minuten koken.

Voeg in de tussentijd de spinazie toe, totdat het geslonken is.

Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze toe.

Voeg de parmezaan toe en meng door elkaar.

Voeg op het laatst de gerookte zalm toe en breng de orzo op smaak met peper en zout.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 27 april 2018 door UitPaulinesKeuken