One pot: mosselen uit de oven (recept)

Ik heb de mosselen van mijn goede vriend Bart van Fish Tales gebruikt. Deze mosselen komen uit Zeeland. Ze zijn van zaadje tot mossel verantwoord geteeld. In Zeeland dus, bij de Neeltje Jans, dat ken je vast wel. ‘s Ochtends vroeg gevangen en ‘s middags al in de winkel. Je kunt ze kopen bij de AH. Wat mij opviel dat deze mosselen heel goed in tact waren. Er zaten weinig kapotte schelpen tussen. Kan een mooie toevalstreffer zijn, maar normaal kan ik altijd wel een handje weggooien. En nu dus niet. Ze smaakten ook goed, ook niet geheel onbelangrijk.

Nog een klein voordeeltje van deze mosselen uit de oven, is dat ik geen alcohol heb gebruikt. Handig voor zwangere vrouwen en kinderen. Je zou natuurlijk altijd een scheutje witte wijn kunnen toevoegen als je dat lekker vindt. Maar het is niet per se nodig. Qua smaak is dit recept heel puur, gewoon een uitje wat knoflook, citroen en petereselie. Veel meer heb je dan ook niet nodig. Geniet ervan.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 01 september 2017 door UitPaulinesKeuken