One pot: Knolselderijgratin met roquefort

Met deze knolselderijgratin ben je ook niet echt lang in de keuken bezig. Je snijdt de knolselderij in dunne plakjes (wanneer je een mandoline hebt is, is dat zo gepiept) en je brengt de room op smaak. Tot zover het moeilijke gedeelte. Net als een lasagne maak je dan laagjes met de plakjes knolselderij, de roomsaus en beide kazen. De schaal gaat de oven in en klaar! Omdat dit zo lekker snel gaat, kun je dit knolselderij recept heel goed gebruiken als bijgerecht voor een etentje. Het recept is in zijn vegetarische vorm al heel lekker, maar wat uitgebakken spekjes op elk laagje is ook een heel fijn idee! Wanneer je niet zo’n fan bent van blauwschimmelkaas dan kun je ook een lekkere belegen kaas raspen en gebruiken. Maak er tot slot een snelle salade bij met een klassieke Franse vinaigrette van sjalotje, mosterd, wat witte wijnazijn en verse kruiden en klaar ben je!

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 24 februari 2018 door UitPaulinesKeuken