Een minestronesoep leent zich ook nog eens uitstekend voor restjes. Restjes groenten bedoel ik he? Had je ergens nog een halve courgette liggen of een paar wortels? Die kun je er dan prima in verwerken. En gooi voortaan de steeltjes van de basilicum niet meer weg! Die doen het ook heel goed in een minestronesoep. Alle groenten en kruiden eigenlijk. Per seizoen kun je heel goed met een minestronesoep variƫren. In het voorjaar met erwtjes, verse bonen, courgettes en asperges en in het najaar lekker met rijpe tomaten, aubergines of pompoen. En in de winter kun je met peulvruchten aan de slag!
De Italianen doen er trouwens geen pasta in. Dat hebben we waarschijnlijk in Nederland bedacht, omdat wij gek schijnen te zijn op vermicelli. Ook ik laat geen kans onbenut om pasta te eten. Voor een minestronesoep gebruik ik gewoon wat ik nog in de la heb liggen. Het maakt niet zoveel uit. Een macaroni of fusilli gaan prima. Wil je echt op de Italiaanse toer? dan moet je de pasta er maar uitlaten!
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 02 oktober 2017 door UitPaulinesKeuken