
Voor deze bonenschotel gebruikte ik twee verschillende soorten bonen. Cannellini bonen en black eyed peas. Maar borlotti of witte bonen zijn ook heel lekker. Je kunt ze in een blikje of potje kopen. Of je koopt gedroogde bonen. Die week je eerst en kook je daarna. Ze blijven wat steviger en hebben meer bite dan bonen uit een blikje of potje. Ik vind het stiekem wel lekkerder, maar je hebt wat meer tijd nodig. De bonen hebben dan namelijk een uurtje nodig om te koken en spontaan even een bonenschotel eten zit er niet in! De meeste bonen moeten 4 – 8 uur weken voor gebruik. Dit recept is gemaakt met bonen uit een potje. Voor wanneer je lekker snel klaar wilt zijn.
Ingrediënten voor 4 personen 200 gr cannellini bonen uit blik 200 gr black eyed peas, of borlotti bonen uit blik 400 gr tomatenblokjes (of cherrytomaatjes) uit blik 1 ui, fijngehakt 2 teentjes knoflook, fijngehakt 100 gr Parmaham, in reepjes 3 takjes verse tijm 1 handje verse basilicum 2 el olijfolie
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 18 maart 2018 door UitPaulinesKeuken