One pot: garnalen piri piri

Er zijn verschillende manieren om de piri piri te maken. Als marinade of als olie. Onlangs maakte ik een pastasaus waarbij ik de knoflook en pepertjes heel langzaam in olie heb laten kleuren. De olie gaat dan echt fantastisch smaken. Dat idee heb ik toegepast in dit recept voor garnalen piri piri. De olie geeft echt een heerlijke smaak aan de garnalen. Daarnaast gebruik ik in dit recept ook de rokerige smaak van pimentón (gerookte paprikapoeder). Geweldig het is alsof je gelijk in Portugal of Spanje bent.

Gebruik voor het maken van deze garnalen piri piri geen gekookte garnalen! Je kunt wel heel goed een diepvriesgarnaal gebruiken. Of hele gamba’s. En wanneer je niet vies bent van een garnaal aan tafel schoonmaken is zo’n gamba met kop er nog aan ook geweldig! Het recept maak je in 1 pan en is heerlijk met een frisse groene salade, wat rijst en natuurlijk wat brood om in de saus te dippen!

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 10 mei 2018 door UitPaulinesKeuken