Omgekeerde rabarbercake

Officieel is het rabarberseizoen vanaf vandaag ten einde, net als overovermorgen het aspergeseizoen. Nou ja, zo heel nauw luistert het ook weer niet, vertelde een teler me. Dus sla nog even snel je slag en scoor een bosje rabarber bij de groenteboer, bijvoorbeeld voor deze omkeercake.

Is het groente of is het fruit? Voor mij, en volgens mij voor veruit de meeste mensen, is het duidelijk: rabarber mag dan officieel een groente wezen, gevoelsmatig is het toch echt fruit. In zoete toepassingen komt hij (of is het een zij?) het beste tot z’n recht. In het prille voorjaar ga ik onmiddellijk voor de bijl zodra mijn groenteboer geforceerde rabarber heeft: in het donker geteelde en daardoor prachtig knalroze en heerlijk zoete stengels. Intussen springt ook de ‘gewone’ rabarber van de volle grond bij menig moestuinier de tuin uit.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 29 juni 2021 door KokenmetKarin