
Maar wat doe je met al dat fruit? Naast zo eten of door de yoghurt heen snijden? En je kunt het gebruik in cake en taartrecepten. En dat kan zelfs met fruit wat nog niet helemaal rijp is. De truc is dat je het fruit eerst op de bodem legt als een tarte tatin. En daarna vul je de cakevorm met het beslag. Het gaat de oven in en wanneer de cake gaar is en kort is afgekoeld keer je de hele cake om, zodat het fruit weer bovenop ligt. Je kunt deze cake ook in een ronde vorm maken. Gebruik dan wel een dichte vorm. Wanneer je bijvoorbeeld een springvorm gebruikt loopt het beslag van de omgekeerde cake tussen de naad aan de onderkant door. Maar een vierkante ovenschaal met opstaande rand kan bijvoorbeeld prima of een silliconen bakvorm. Je kunt de omgekeerde cake serveren met een flinke schep slagroom of lekker fris met wat kokosyoghurt of dikke Griekse yoghurt. Of gewoon zo!
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 04 september 2018 door UitPaulinesKeuken