
De afgelopen tijd ben ik bezig met allerlei smaken uit mijn jeugd. De courgette taart, romige pasta, andijviestamppot en prei ovenschotel zijn al voorbij gekomen. Dezeomelet uit de oven met tomaat en ei is er ook zo ééntje. Vroeger aten wij op zaterdagmiddag gebakken tomaat met ui en eieren. Ik maakte dit laatst voor de blog, alleen was het eindresultaat niet om aan te zien. Met de smaak is absoluut niks mis, dus ik zocht een alternatief.
Nu zag ik van die “omelet in een mug” voorbij komen. Een variatie om een muffin uit een mug met behulp van de magnetron. Persoonlijk ben ik niet zo fan van dit apparaat. Je kunt de kooktijd er wel enorm mee verkorten want binnen 2 minuten schijnt zo’n omeletje klaar te zijn. De oven even aanzetten kan ook en na 16 minuten kun je aanvallen. Dit geeft je ondertussen even de tijd om de keuken op te ruimen of een ander klusje te klaren. De omelet uit de oven met tomaat en ui stelde mij niet teleur. Met een grote smile op mijn gezicht heb ik het ovenschaaltje leeg geschraapt.
Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl
Geplaatst op 03 maart 2017 door linda