Ombre Cake met Chocolade, Vanille en Frambozen

Je zou kunnen zeggen dat ik iedere gelegenheid aangrijp om een taart te kunnen bakken, maar laten we dat even in het midden houden… Het resultaat mag er in ieder geval zeker zijn. Een heerlijke ombre cake gemaakt van 4 lagen vanillecake met frambozen en gedecoreerd. Gevuld met een romige chocoladefrosting en een luchtige vanillefrosting. Volledig glutenvrij en lactosevrij, zodat nagenoeg iedereen van deze taart kan genieten!

Taart met laagjes

Wanneer ik zo’n taart met laagjes zie dan vraag ik me altijd af hoe je die laagjes toch allemaal zo mooi recht krijgt. De truc van een taart doorsnijden met visdraad ken ik wel, maar dat gaat altijd scheef en ik heb ook niet zo’n mooie taartsnijder in huis. Gelukkig vond ik laatste deze set taartvormen. Daarmee bak je de laagjes in een aparte vorm en zijn ze altijd netjes recht. Ideaal. De vorm heb ik nu al een paar keer gebruikt en het werkt echt heel handig. Er kunnen er zelfs 4 tegelijk in de oven, dus voor een taart als deze hoef je maar één keer te bakken.

Makkelijk te maken

Laat je trouwens niet afschrikken door de laagjes in deze ombre cake en de 2 kleuren frosting. Jij kunt dit ook maken. Ook wanneer je niet zo’n keukenprins(es) bent. Wanneer de laagjes van de taart eenmaal gebakken zijn laat je deze helemaal afkoelen, in de tussentijd maak je de twee soorten frosting.

Voor de chocoladefrosting hoef je echt alleen maar de ingrediënten door elkaar te roeren, meer niet. Die is dus zó klaar.

De vanillefrosting klop je eventjes op met de mixer in een beslagkom, maar meer hoef je daarvoor ook niet te doen. Mocht je je trouwens afvragen waar je palm shortening kunt kopen, ikzelf bestel altijd dit merk bij iHerb. Het is echt super fijn spul om mee te werken omdat het al een beetje luchtig en zacht is. Je kunt in plaats van palm shortening ook gewoon kokosolie gebruiken, maar dat zou je eerst een stukje zachter moeten maken (met het risico dat het te ver smelt) voordat je het goed op kunt kloppen. Frosting maken met kokosolie vereist dus iets meer precisie, maar het is absoluut mogelijk en net zo lekker.

Of je nu voor palm shortening of kokosolie gaat: zet de frostings voor je deze gaat gebruiken niet in de koelkast. Maak dit dus niet een dag van tevoren. In de koeling worden beide frostings heel veel steviger en kun je ze niet meer zo fijn op de taart smeren. Geloof me, dit is mij al een paar keer gebeurd en maakt het bakken van zo’n mooie taart eerder frustrerend dan leuk. Dat zou zonde zijn!

Als laatste gebruik ik mijn GIR scraper om de randen van de taart mooi strak te maken. Die is namelijk ook ideaal als soort van paletmes te gebruiken.

Ombre cake – het recept!

Heb je al zin om de keuken in te duiken? Mooi! Ik weet zeker dat het maken van deze ombre cake je makkelijker af zal gaan dan je misschien denkt. En ik ben er absoluut van overtuigd dat je ervan gaat smullen, net als je geliefde trouwens (al is het natuurlijk ook heel erg belangrijk om veel van jezelf te houden, laat ik dat er even bij zeggen).

Ingrediënten
Cake:

  • 125g amandelmeel
  • 35g kokosmeel
  • 35g arrowroot
  • ½ tl vanillepoeder
  • ½ tl bakzout
  • Snuf zout
  • 6 grote eieren
  • 80 ml ahornsiroop
  • 60 ml kokosolie, gesmolten
  • 60 ml kokosmelk
  • 2 tl citroensap
  • 200g frambozen (vers of uit de diepvries)

Chocoladefrosting:

  • 300 ml kokosmelk
  • 100g cacao
  • 80 ml ahornsiroop

Vanillefrosting:

  • 250 ml palm shortening of kokosolie
  • 125 ml honing
  • 3 el arrowroot
  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • ½ tl vanillepoeder

Bekijk het recept op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 08 februari 2018 door eetpaleo