Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op zondag naar de toko te gaan voor een uitgebreide Aziatische lunch. Kimchi dumplings, garnalen dim sum, lemper, unagisaus en onze favoriete dumplingsaus belanden standaard in de winkelmand. We hebben echt geluk in de buurt te wonen van een enorme Amazing Oriental. Enfin, ik kreeg dus ineens enorm veel zin in okonomiyaki en zo geschiedde. Niet om mezelf een schouderklopje te geven, maar mijn okonomiyaki recept kwam belachelijk goed gelukt uit de pan. De structuur was goed, de smaak perfect en de toppings.. die maken toch echt wel het gerecht. Welke dat zijn vertel ik je hieronder!
Zelf okonomiyaki maken is een fluitje van een cent. Het deeg bestaat uit kool, bos-ui en ei. Het deeg kun je binden met bloem, panko of paneermeel. Ik dacht panko in huis te hebben (I was wrong) dus het werd paneermeel en dat werkte tóp. Het beslag is niet te vergelijken met pannenkoekenbeslag, het is namelijk meer kool dan beslag en dat is precies waarom de pannenkoek zo lekker is. Veel bite, daar hou ik van. De truc is om de pannenkoeken niet te snel om te keren, maar een minuut of 5 zachtjes te laten garen (aan beide kant) voor de perfecte gaarheid. Maar de échte truc wat betreft smaak zijn de toppings en de saus..
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 26 juni 2024 door beaufood