Oeuf en cocotte of eieren uit de oven. Het eerste vind ik toch leuker klinken dan het tweede. Misschien ken je het wel als ontbijt of lunchgerecht, je ziet het vaak met Pasen voorbij komen. Het grappige is, wij eten dit best vaak ’s avonds. De Fransen hebben het natuurlijk helemaal niet perse bedacht als ontbijt of lunchgerecht. En als ontbijt vind ik het zelfs wat zwaar. Het is ook een perfect gerechtje om eens wat leftovers op te maken. Alle ingrediënten in een ovenschaaltje (eenpersoons, krijg je ook geen geruzie over dat de een meer chorizo heeft dan de ander) eventjes in de oven en lekker oppeuzelen. Voor iedereen met een hectische gezinsavond (lees: 1 gaat er sporten, 1 heeft er cursus, de ander eet bij een vriendinnetje en daar zit je dan!) is het ideaal. Of wanneer je alleen eet of juist niet! Om er een echt avondgerecht van te maken serveer ik het met brood en je kunt er een snelle groene salade bij maken met wat sla, plakjes komkommer en wat tomaatjes.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 20 maart 2024 door UitPaulinesKeuken