Oesters met daslook en groene tabasco

Oesters… daar kun je mij echt letterlijk voor wakker maken! Ik vind ze zó heerlijk en het is zo’n prachtig product. Het liefst eet ik oesters puur natuur, want ik vind het altijd zonde als ze helemaal bedolven zijn onder allerlei toppings en smaken. Dan proef je de oester zelf niet meer, en dat is juist wat ik zo lekker vind, die zilte, zachte, bijna romige smaak van écht verse oesters. Afgelopen weekend at ik een combinatie die echt fantastisch was: een verse oester met daarop een drupje daslookolie en een beetje groene tabasco. Eenvoudig, maar zó goed.. Deze combinatie laat de pure smaak van de oester mooi tot zijn recht komen, met net dat beetje pit en kruidigheid erbij. MEGA aanrader.

Oesters eten

Oesters eet je klassiek vaak met een kneepje citroensap, een snuf versgemalen peper en eventueel wat vinaigrette met een flinterdun gesnipperd uitje. Maar als je net als ik regelmatig een oestertje klapt, wil je wel eens wat spannenders.. Een drupje Tomasu met limoensap, een scheutje gerookte bonitoazijn of een scheutje groene tabasco met daslookolie! Dat laatste vind ik in dit geval veel beter passen bij oesters dan de rode variant. Echt een óntzettend lekkere combi..

Ik ben gek op daslook. Het is helaas maar een paar maanden per jaar in het seizoen en daarom vries ik altijd een paar porties in voor later gebruik. Pureer hiervoor simpelweg een paar handen verse daslook en meng dit met goede extra vierge olijfolie. Ik vries het vervolgens in in kleine potjes. Handig!

Tip als je geen daslook hebt: daslook heeft een frisse, knoflookachtige smaak met een vleugje ui. Je kunt dit verrassend goed nabootsen met verse bieslook en een beetje knoflook! Pureer een hand verse bieslook met een half teentje knoflook en meng dit met een scheut goede olijfolie. En voilà, een prachtige zelfgemaakte namaak-daslookolie!


Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 26 september 2025 door beaufood