
Niet ontbijten, het klinkt als een aantrekkelijke manier om tijd én calorieën te besparen. Immers, wat je ’s ochtends niet eet, heb je de rest van de dag te goed. Tel daarbij op dat je zeker een kwartiertje langer in bed mag blijven als je niet hoef te ontbijten en voor veel mensen is de keuze gemaakt. Toch blijkt het overslaan van je ontbijt meer nadelen dan voordelen te hebben. Zo wijst veel onderzoek uit dat mensen die het ontbijt overslaan gemiddeld een hogere BMI hebben dan mensen die met granen ontbijten. Het overslaan van je ontbijt kan zelfs leiden tot risico’s op hart- en vaatziekten zoals een hoge bloeddruk of een te hoog cholesterolgehalte. Veel kant-en-klare ontbijtgranen, die je dan toch weer tijd besparen, bevatten helaas vaak meer bewerkte voedingsstoffen dan de mineralen & vitaminen die je nodig hebt. De oplossing? Duik één half uurtje per week de keuken in, dan start je elke dag in no-time op met een gezond begin!
Lees verder op www.boostyourhealth.nl
Geplaatst op 09 oktober 2016 door boostyourhealth