Dit lekkere noten-rozijnenbrood is echt heel makkelijk te maken, je moet alleen een beetje tijd en geduld hebben omdat het brood een uur moet rijzen en 45 minuten de oven in moet. Maar in die tijd kun lekker sporten of op de bank een boek lezen met een kop koffie. Je hebt daarna wel een heerlijk vers brood!
Het fijne aan zelf brood maken is, je bepaald zelf wat er in gaat! Bij is mij is dat meestal volkoren (spelt) meel, geen suiker en maar een snufje zout. De noten zorgen voor een goede bite en maken het brood vullend en voedzamer. De rozijnen maken het weer iets zoeter en smeuïger. De kardemom geeft dit brood een winterse touch. Een perfecte combinatie!
Wanneer je in het deeg margarine gebruikt in plaats van roomboter, is het brood ook nog eens helemaal plantaardig.
120 gram (volkoren) tarwemeel
120 gram tarwebloem
40 gram pecannoten
40 gram walnoten
40 gram rozijnen of krenten
220 ml lauwwarme amandel- of havermelk
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 14 januari 2020 door feelgoodbyfood