Gezonde, geroosterde noten

Bij een gezond eetpatroon horen natuurlijk gezonde omega 3 vetzuren. En die gezonde vetten vind je bijvoorbeeld in noten en zaden.

Noten, zaden en pitten krijgen meer smaak als je ze voor gebruik roostert. Het roosteren van noten kan in zowel een pan als de oven. Probeer eens dit gezonde borrelhapje, die in nog geen 30 minuten klaar is en die super lekker is! Geroosterde noten met knoflook en rozemarijn, of andere kruiden. Je kunt er ook voor kiezen om de noten juist natuurlijk zoet te maken door ze te roosteren in rauwe honing.

Gezonde noten

Soort gerecht: snack
Porties: voor 4 personen
Tijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • ongezouten notenmix, walnoten, cashewnoten, macadamia noten, amandelen, pecannoten e.d.
  • scheutje extra vierge olijfolie
  • 8 knoflook teentjes, geschild en in stukjes gesneden
  • een handvol kruiden zoals rozemarijn, oregano of tijm, fijngehakt
  • snufje zeezout

Bereidingswijze

Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een ovenschaal om de nootjes in te roosteren. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Doe de knoflook teentjes met de extra vierge olijfolie, de verse kruiden en een snufje zeezout in een kom en meng deze ingrediënten goed door elkaar. Verdeel dit knoflook- en kruidenmengsel over de met bakpapier bedekte bakplaat of de ovenschaal. Zet dit ongeveer een kwartier in de oven, de geur is al heerlijk!

Voeg na een kwartier ook de gemende noten toe en mix de noten nog een keer goed met de kruiden. Zet het vervolgens terug in de oven en laat de noten nog een keer een kwartier roosteren in de verse knoflook en kruiden. Laat de noten daarna afkoelen en serveer ze met een lekker glas wijn of bubbels natuurlijk!

Noten zijn gezond maar bevatten ook veel calorieën. Eet ze dus met mate. Gelukkig kun je de geroosterde noten gewoon bewaren zodat je ze, op een later moment als je behoefte hebt aan een hartige snack, weer tevoorschijn kunt toveren.