Noten- en Kaasvrije Pesto

Pesto is heerlijk bij (of door) verschillende gerechten, daarnaast zijn de kruiden die erin zitten ook nog eens heel gezond. Toch is het voor mensen met een noten- of zadenallergie heel lastig om een geschikte pesto te vinden; laat staan wanneer je Paleo eet want dan vermijd je ook nog eens de kaas.

De beste optie? Zelf maken.

Deze pesto is binnen 10 minuten helemaal klaar, en je kunt hem daarnaast een paar dagen in de koelkast bewaren. Zo hoef je er niet meteen heel veel in een keer van te eten. Deze pesto kun je het beste rauw eten (niet verhitten dus), anders gaan de positieve eigenschappen van de knoflook en andere kruiden verloren.

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • Avocado - ½
  • Basilicum - 10g, vers
  • Koriander - 5g, vers
  • Knoflook - 2 tenen, gepeld
  • Extra Vierge Olijfolie - 60 ml
  • Citroensap - 1 tl
  • Zout - ½ tl

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 08 september 2016 door eetpaleo