No knead bread recept in een pan


Wat een dag was het gisteren zeg. Mijn “onthulling” heeft wat losgemaakt. Vandaag gaan we terug naar de orde van de dag. De voorbereidingen voor Pasen zijn in volle gang. Mijn Facebook ontplofte toen ik vroeg naar jullie paaswensen. Het is duidelijk: ontbijt, brunch en lunch recepten graag. En natuurlijk hoort hier zelfgebakken brood bij. Van dit brood recept wordt iedereen gelukkig en het kan absoluut niet mislukken! Ja ik heb het over een no knead bread recept, oftewel een zelfgemaakt brood zonder te kneden. Je gooit de 4 ingrediënten bij elkaar en laat dit 12-18 uur rijzen. Even het lucht laten ontsnappen door kort te kneden en 30 minuten later mag het brood met pan en al de oven in.


Het resultaat was verbluffend goed. In één keer gelukt! Oh ik was als een kind zo blij. Dit home made brood is echt een topper op de paastafel. Het enige dat je niet mag vergeten is het rijsproces. De dag ervoor zet je het deeg klaar. Vervolgens kan iedereen het brood afmaken. De korst was ook echt zo lekker knapperig. Dit brood komt zeker nog vaker bij ons op tafel. De kids vragen nu al wanneer ik het brood weer maak. Ze waren er niet bij weg te slaan.

Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl

Geplaatst op 27 maart 2017 door linda