Niçoise salade met aardappeltjes en verse kruiden

Even over dat ei. Hoe moeilijk is het om een ei te koken? Niet zou je zeggen. Water koken in een steelpannetje, eitje er rustig in laten zakken en een wekker zetten voor 6 minuutjes. Dan blijft je eitje lekker zacht van binnen. Ei vervolgens uit het pannetjes halen even onder koud water houden, pellen en klaar. Maar je ziet het op de foto, de laatste tijd heb ik niet zo’n geluk met mijn eitjes. Ze gaan toch kapot in de pan, er loopt water in, ze zijn onpelbaar. Het heeft waarschijnlijk te maken met dat deze eitjes niet meer kakelvers waren. Maakt het niet minder lekker, ik wens jullie in ieder geval meer geluk toe met het koken van een eitje!

Ingrediënten voor 4 personen
4 eieren
250 gr spekreepjes
1 blikje ansjovis
400 gr aardappeltjes in schil (of gebruik voorgekookte aardappeltjes in schil)
4 romaine slakropjes
1 teen knoflook
2 rode uien
4 takjes verse bladpeterselie (extra voor garneren)
2 takjes verse dragon (extra voor garneren)
2 tl mosterd
3 el olijfolie
2 el witte wijnazijn
Peper en zout naar smaak

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 23 april 2018 door UitPaulinesKeuken