Nigiri met gebrande zalm en unagisaus

Nigiri met gebrande zalm en unagisaus. Met dit gerechtje steel ik steevast de show aan tafel tijdens etentjes of borrels. Ik ben werkelijk nog nóóit iemand tegengekomen die dit niet lekker vindt. Op een paar mensen die niet van vis houden na dan ;) Verse sashimi van zalm op een bedje van sushirijst, unagi saus en furikake. Al is het officieel geen zalm sashimi aangezien we er een brandertje overheen halen! Je weet wel, zo’n grote brander die je ook wel gebruikt om de suiker op crème brûlée te verhitten. Hierdoor krijgt de zalm een overheerlijk rooksmaakje én je hebt tegelijkertijd een leuk effect aan tafel. Ik gebruik al jaren deze koksbrander. Bij mij is hij niet meer weg te denken uit de keuken!

Nigiri met gebrande zalm

Verse zalm is heerlijk in combinatie met sushirijst én makkelijk verkrijgbaar bij de visboer, maar als je ter variatie eens iets spannenders wil proberen raad ik je verse coquilles aan. Ik ben echt waan-zinnig gek op coquilles. Ook dit zachte, botermalse visvlees is na een branderkuurtje nóg lekkerder. Of je nu zalm of coquille gebruikt, de Aziatische unagi saus is echt een must bij dit gerecht. Deze saus koop je in de Aziatische toko, maar je kunt ook heel makkelijk zelf unagi saus maken!

Deze nigiri met gebrande zalm en nigiri is goed voor drie tot vier personen als hapje of als voorgerecht. Reken als voorgerecht 3 stuks per persoon.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 12 maart 2024 door beaufood