Een nieuwe sport ontdekken tijdens ziekte

Sadie Davidson geeft Bodyhoop lessen in haar eigen sportschool in Den Haag. Graag delen we hier haar verhaal met jullie.

En dan staat de tijd even stil….

31 December 2010 was de dag waarop ik borstkanker bleek te hebben.

Een vooruitzicht van 7 maanden lang gevuld met behandelingen, chemotherapie, een operatie (amputatie) & bestraling

Tijdens de chemo begon ik met een speciale fitnessklas voor borstkankerpatiënten. Fit blijven is altijd een onderdeel geweest van mijn levensstijl, zelfs tijdens die behandelingen. Gedurende die verschrikkelijke 7 maanden, startte ik per toeval met hoelahoepen, 3 weken na de amputatie.

Een collega van mij vertelde over een speciale fitnesshoelahoep. In een winkel kwam ik een goedkope plastic ding tegen dat ik aanschafte om te kijken of ik het überhaupt kon.

Elke dag (als ik energie had), oefende ik een beetje, tot de hoepel op een dag stuk ging en ik online op zoek ging naar een professionele hoelahoep.

Zichtbare verandering

Ik oefende verder en zag verandering in de spiegel. Ik zag dat mijn buik langzaam verdween. Eindelijk van dat buikje af en toch een beetje controle over mijn lijf dat mij zo in de steek had gelaten.

Toen de behandelingen beëindigd waren en de herstelperiode begon, kreeg ik meer kracht en motivatie. Vanaf dat moment wist ik dat ik mij een combinatie van hoelahoop en aerobics eigen wilde maken. Aangespoord door mijn fysiotherapeut, schreef ik mij in om voor de opleiding tot instructeur.

Sindsdien geef ik sinds April 2012 twee keer per week les in een sportschool. En ik heb nooit meer teruggekeken.

Hoe vaak maak je nou mee dat je een sport ontdekt die zo een invloed kan hebben op jouw leven?

Hoopaerobics.nl

Dit jaar, 2018, heb ik mijn horizon verbreed en ben ik met mijn eigen onderneming Hoop Aerobics (www.hoopaerobics.nl) gestart. Mijn passie is het om meer mensen kennis te laten maken met hoepelen als een serieuze manier van sporten. Om mensen het plezier te laten voelen om op een speelse manier bezig te zijn die toch intensief genoeg is om resultaat te behalen en fitter, strakker en sterker te worden.

‘Just spreading the hoop love, expect more fun in my lessons!’

Sadie Davidson

Ben jij op zoek naar een live Bodyhoop les en je woont in Den Haag of omgeving? Meld je dan aan bij Sadie. Haar website is www.hoopaerobics.nl