Het onderzoek bestond uit 10 gezonde mannelijke sporters met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar [1]. De sporters hadden een trainingservaring van ongeveer 5 jaar.
De respondenten kregen na de training een dosering van een heel ei (met 18 gram eiwitten en 17 gram vetten) of een dosering van alleen ei-eiwit met 18 gram eiwit.
Uit de resultaten komt naar voren dat hele eieren effectiever zijn in het stimuleren van de eiwitsynthese dan alleen ei-eiwit. Waar dit verschil door verklaard kan worden is nog onduidelijk. Er zal hier dan ook meer onderzoek naar gedaan moeten worden.
De onderzoekers speculeren dat de micronutriënten (vitamines en mineralen) en vetten die in het eigeel aanwezig zijn een mogelijke rol spelen bij het verschil in eiwitsynthese.
Een belangrijke kanttekening bij dit onderzoek is dat het weinig respondenten bevat.
Nu je dit weet gooi je waarschijnlijk het eigeel niet meer weg… 😏
Lees verder op www.fit.nl
Geplaatst op 28 mei 2019 door fitnl