Nationale week zonder vlees

Wanneer je veel op social media zit, heb je het wellicht al voorbij zien komen; vandaag start de Nationale Week Zonder Vlees. Een super mooi initiatief van Isabel, bekend van De Hippe Vegetariër. Zelf noem ik mezelf graag een flexitariër, ik eet dus af en toe nog wel vlees maar ook heel vaak vegetarisch. Omdat ik ook vind dat mensen vaker een dagje geen vlees of vis zouden moeten eten en het ook echt heel lekker is om vega te eten, steun ik dit initiatief graag. Ik ga zelf ook zeker mee doen aan de Nationale Week Zonder Vlees. In deze blog lees je meer informatie over dit initiatief en hoop dat je net als ik mee doet!

Waarom een week zonder vlees?

De initiatiefnemers vinden dat elke dag vlees of vis eten niet meer van deze tijd is en willen een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische of plantaardige gerechten, promoten. Vaker een dagje vlees of vis eten is een kleine moeite met een enorm positieve impact op mens, dier en milieu. Wist je bijvoorbeeld dat je door één week geen vlees of vis te eten maar liefst 7 maanden douchewater bespaart? Wanneer je één dag geen vlees eet bespaar je de 1476 liter water die gemiddeld nodig was geweest voor de productie van jouw dagelijkse portie vlees. Voor 1 douchebeurt is circa 51 liter water nodig, dus door één week geen vlees te eten, bespaar je bijna 7 maanden douchewater. Maar je bespaart bijvoorbeeld ook 114 km autorijden, 1 blije kip en 7 maanden werk voor een boom.

Lees verder op www.eatrunlove.nl

Geplaatst op 05 maart 2018 door eatrunlove