Ontevreden over je uiterlijk? Ga naar naked yoga!

Ben jij er stiekem ook jaloers op, die mensen die ongegeneerd hun kleren uit kunnen trekken in de kleedkamer en zich helemaal nergens voor schamen? Stap jij ook met schroom de sauna in omdat je bang bent dat iedereen naar je kijkt? Je bent echt niet de enige!

We zijn allemaal onzeker over ons uiterlijk. Gelukkig zijn we allemaal anders, maar het huidige schoonheidsideaal legt zoveel druk op ons dat eigenlijk iedereen het gevoel heeft op de een of andere manier tekort te schieten. Dat legt een enorme druk op vrouwen. En dat zorgt er niet altijd voor dat je overal lekker in je vel zit.

Als naakt zijn niet je ding is en al helemaal niet in gezelschap van anderen, hebben wij een gekke, maar ook heel serieuze tip: ga op naked yoga! Door yoga te beoefenen in je geboortekostuum stel je je met al je onzekerheid op je allerkwetstbaarst op en je raadt het al: daar word je reuzesterk en vooral heel zen van!

Naked yoga werkt bevrijdend

Het is even wennen, oefeningen doen in je blootje met allemaal naakte vreemden om je heen. Voor de meeste mensen maximaal een kwartier, dus dat valt best mee. Al snel ga je ervaren hoe heerlijk het is jezelf letterlijk bloot te durven geven. Je voelt je lichaam beter, kunt subtielere sensaties ervaren, je wordt één met je lichaam en je voelt je veilig in je eigen lijf. Dat opent je hart en daarmee accepteer je je lichaam met al haar imperfecties. Daarmee word je comfortabel met wie je bent en je stel je je zelfbeeld bij.

Scheiding van aardse bezittingen

Het prachtige van naked yoga is dat je je ontdoet van de kleine, maar ook de grotere details van het dagelijks leven. Het is een scheiding van alle aardse bezittingen. Iedereen is gelijk zonder kleding. En tegelijkertijd is iedereen compleet anders. Dat bevordert een gezond lichaamsbeeld. En dat gaat verder dan alleen je eigen lijf.

Wij zeggen: doen! Naked yoga is vrijheid en veiligheid in één. En is dat niet precies waar het in het leven om gaat?