Multifunctioneel met de Nike Metcon

Het is misschien wel het allerbelangrijkste van je sport-oufit; een goed paar schoenen. Afhankelijk van wat je voor sport doet is er een enorm aanbod aan verschillende gympen. Een model dat werkelijk aan alles heeft gedacht is de Nike Metcon. Al jaren is het een van de meest populaire schoenen onder fitness liefhebbers en met name onder cross-fitters en weightlifters.

Met de jarenlange ervaring die Nike heeft is het geen wonder dat de Metcons zo’n succes zijn. Met een eigen onderzoekslab is het merk continu opzoek naar verbetering. Het uiteindelijke resultaat is voorzien van de meest geavanceerde technieken en dat optimaliseert de sportervaring. Maar wat maakt de ervaring zo speciaal? Dat heeft onder andere te maken met het Flywire verwerkt in de upper van de schoen. Dit zorgt voor voldoende steun, zonder dat er zware materialen bij komen kijken. Met andere woorden: de schoen biedt hetzelfde support, maar is tegelijkertijd ontzettend licht.

Wanneer je met zware gewichten werkt is het juiste contact met je ondergrond van groot belang. De Metcon crossfit schoenen voldoet aan dit criteria. De zool is namelijk dun maar loopt deels ook over in de upper van de schoen. Dat zorgt ondanks het nauwe contact met de vloer toch voor voldoende steun. In combinatie met het lichte gewicht en het flexibele materiaal lijkt het bijna alsof de schoen deel uitmaakt van je voet.

Verder heeft de Nike Metcon nog een aantal eigenschappen die noemenswaardig zijn. Ten eerste heeft de voorkant van de schoen een rubber profiel wat voor meer grip zorgt. Tevens is er zelfs gedacht aan het touwklimmen tijdens het cross-fitten; aan de zijkant van de gymp zit een reliëf wat deze uitdaging ietwat vergemakkelijkt. Het bovenwerk is sok-achtig en beweegt makkelijk mee met iedere beweging die je maakt. Ten slotte is de gymp gemaakt van enkel duurzaam materiaal. Geen zorgen dus dat je binnenkort een nieuw exemplaar moet aanschaffen; je kunt er makkelijk voor een lange tijd mee door.

Ondertussen zijn er al vele verschillende edities verschenen, telkens met nieuwe details die het model wat meer uniek maken. Er is werkelijk overal aan gedacht. Dat geldt ook voor het design van de schoen. Het snelle model is stijlvol en komt in verschillende colorways. Matchen met je broek en top is geen probleem.