Muhammara; Libanese paprika-walnoten dip

Lekker dippen met (Libanees) brood en verschillende groentes. Niet alleen lekker, maar het heeft ook iets gezelligs. Dipjes, ik ben er dol op! Vooral als ze lekker, gezond en ook nog eens plantaardig zijn, zoals deze heerlijke Muhammara; een paprika-walnoten dip uit het Midden-Oosten.

Muhammara; Libanese paprika-walnoten dip

Muhammara is een van mijn lievelingsdipjes uit het Midden-Oosten. Je weet wel, die heerlijke keuken waar ook humus, baba ganoush en falafel vandaan komt.

De twee belangrijkste ingrediënten van deze dip zijn geroosterde rode paprika en walnoten. Daarnaast wordt hier vaak nog granaatappelmelasse, olijfolie, broodruim of kruiden aan toegevoegd. Door de paprika’s goed te roosteren of te grillen, krijgt deze dip een heerlijke smaak.

Ik maakte een variant met peper, komijn en een garnering van verse munt en granaatappelpitjes. Je kunt de granaatappel ook helemaal weglaten, maar dit is wel een heerlijke toevoeging! Wil je de dip iets compacter of vind je ‘m te nat? Dan kun je wat havermout toevoegen in de keukenmachine.

Leuk weetje; Muhammara is vernoemd naar de rode kleur van deze dip. In het Arabisch betekent Hamra rood. Muhammara betekent ‘de rode’.

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 28 november 2017 door feelgoodbyfood