Muffin recept: groene superfood muffin
Sla jij het ontbijt over? Probeer dit muffin recept en het zal nooit meer gebeuren. Het is de ultieme start van de dag: gezond, lekker en mooi om op tafel te zetten.
Ook als gezonde snack is de groene muffin een goede optie. Een voedzaam alternatief, waardoor je trek beter wordt gestild en je geen schuldgevoel krijgt. Het is snel en makkelijk te maken en bevat ingrediënten die je gewoon in de supermarkt en natuurwinkel kunt kopen. Een makkelijk muffin recept: geen ingewikkeld gedoe en vlug klaar.
Als je aan krachttraining doet, is de groene muffin ook lekker als post workout snack. Het is belangrijk om ook na je workout waardevolle voedingsstoffen binnen te krijgen om je spieren in alle rust te kunnen laten herstellen. Met dit muffin recept stil je die lekkere trek voortaan op een gezonde manier.
Ingrediënten
groene superfood muffin recept (4 muffins):
- 2 ½ kopje baby spinazie
- ½ kopje natuurlijke appelmoes
- 1 tl vanille-extract of kokos-cashewpasta
- 1 ½ tl kardemom
- 3 el zoetstof (zoals truvia of stevia)
- ¼ kopje vloeibare zoetstof (agave nectar of
ahorn siroop)
- ½ kopje volkoren meel
- ½ kopje tarwe zemelen
- ½ kopje havermout
- 1 tl bak soda (zuiveringszout)
- ½ tl bakpoeder
- Lijnzaad voor de topping
Bereidingswijze:
- Doe de spinazie, appelmoes, vanille extract, kardemom en zoetstof in de keukenmachine of blender.
- Meng tot het volledig glad is en er geen stukjes spinazie meer te zien zijn.
- Meng de meel, zemelen, havermout, bak soda (zuiveringszout) en poeder tot het goed met elkaar vermengd is.
- Vermeng het nu met de andere, vloeibare ingrediënten tot het geheel helemaal vochtig is.
- Vul de muffin vormpjes ⅔ vol.
- Top de muffins met lijnzaad.
- Bak ongeveer 25 minuten op 180 graden tot ze mooi bruin kleuren.
- Laat volledig afkoelen.
Ingredienten kokos-cashewpasta:
- 2 kopjes cashewnoten
- ½ kopje kokos, ongezoet
- ¼ kopje vloeibare zoetstof (zoals agave siroop of honing)
- ⅛ kopje appelmoes of amandelmelk
Bereidingswijze kokos-cashewpasta:
- Combineer alle ingrediënten in de keukenmachine of blender tot een gladde en romige kokos-cashewpasta.
- Voeg eventueel meer appelmoes of amandelmelk toe tot de cashewpasta helemaal glad is.