Mueslibrood

Eigenlijk ziet mijn weekend er vaak hetzelfde uit qua sporten; op zaterdagochtend een lesje CrossFit en op zondag een duurtraining. De ene keer is dit een lange duurloop, de andere keer stap ik op de racefiets. Soms train ik alleen, maar vaak ook samen met iemand. Het is daarvan afhankelijk hoe laat ik op sta en of ik direct de deur uit moet rennen of de tijd heb om een uitgebreid ontbijtje te maken. Ik vind het heerlijk op zaterdag en / of zondag in de keuken te staan om lekkere dingen te maken en de week voor te bereiden. Dit mueslibrood is typisch een voorbeeld van een brood wat ik op zaterdag maak en dan zondagochtend makkelijk kan eten als ik vroeg de deur uit ga voor een gezamenlijke training.

Met twee plakjes heb ik een perfect sportontbijt; vooral veel koolhydraten (echt heel hard nodig bij een duurtraining) en iets minder vetten en eiwitten. Persoonlijk vind ik het heerlijk om er een lekkere laag Lurpak op te doen, dit maakt het mueslibrood nog net wat smeuïger. Een eenvoudige combinatie maar meer heeft dit natuurlijk mueslibrood ook niet nodig.

Mocht je Lurpak niet kennen, dan raad ik je aan direct naar de winkel (Albert Heijn of Jumbo) te rennen. Vorig jaar kwam ik in aanraking met Lurpak tijdens een Deense boter masterclass, in dit artikel leg ik ook het verschil tussen roomboter en margarine uit. Zo is het bereidingsproces anders en bevat boter aanzienlijk minder ingrediënten. Kijk zelf maar eens op het etiket van Lurpak Smeerbaar en een willekeurige margarine.

Lees verder op www.eatrunlove.nl

Geplaatst op 30 mei 2016 door eatrunlove